egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Csipkézett mécses

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Csipkézett mécses - műhely
&cat=muhely&type=mesetv_embed&work_id=1749&szelesseg=720&magassag=480&info_url=%2Fmuhely%2Fmuhely-csipkezett-mecses.html&cat_url=%2Fmuhely&ret_url=%2Fret&close_url=javascript%3Awindow.history.back%28%29%3B&fullscreen_url=javascript%3Aset_fullscreen%28true%29%3B&cim=Csipkézett mécses&" /> &cat=muhely&type=mesetv_embed&work_id=1749&szelesseg=720&magassag=480&info_url=%2Fmuhely%2Fmuhely-csipkezett-mecses.html&cat_url=%2Fmuhely&ret_url=%2Fret&close_url=javascript%3Awindow.history.back%28%29%3B&fullscreen_url=javascript%3Aset_fullscreen%28true%29%3B&cim=Csipkézett mécses&" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="https://www.adobe.com/go/getflashplayer" />
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Csipkézett mécses

műhely

Porcelánhatású, áttört, csipkemintás mécses
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Csipkézett mécses   —   műhely

Hozzávalók:
- levegőn keményre száradó porcelánfehér gyurma
- csipkefüggöny maradék (kb. A/4 méret)
- konzerves doboz
- hurkapálca
- nejlon
- olló
- tapétavágó kés

1.
Rajztáblára fektess egy csipkedarabot, erre kézzel nyomkodd rá a megpuhított, levegőn keményre száradó gyurmát!

2.
A konzerves doboz segítségével nyújtsd ki egyenletes vastagságú, hosszúkás téglalap alakúra a gyurmát! Ügyelj arra, hogy a hossza körbeérje a konzerves dobozt!

3.
Vond be a konzerves dobozt egy nejlon darabkával, hogy száradás után könnyen le tudd választani a mécsest a dobozról! Óvatosan tekerd rá a dobozra a kinyújtott gyurmát! (Össze is tapaszthatod a végeit, de szabadon is maradhat)

4.
A csipke szép rusztikus mintát nyomott az anyagba. Hurkapálcikával vagy tapétavágó késsel készíts lyukakat a mécses oldalára, hiszen a fény ezeken keresztül tud majd világítani!

5.
A mécses tetejének végleges formáját tapétavágó késsel tudod megadni! Készíthetsz szabálytalan, aszimmetrikus formát is! Ügyelj arra, hogy az alja jól megálljon a vízszintes asztalon!

6.
Legalább 12 órán keresztül hagyd állítva száradni , ezután óvatosan lefejtheted a dobozról a mécsest!

7.
Tégy a közepébe teamécsest és gyönyörködj a fény játékában!

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás