egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Szappanöntés

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Szappanöntés - műhely
&cat=muhely&type=mesetv_embed&work_id=1144&szelesseg=720&magassag=480&info_url=%2Fmuhely%2Fmuhely-szappanontes.html&cat_url=%2Fmuhely&ret_url=%2Fret&close_url=javascript%3Awindow.history.back%28%29%3B&fullscreen_url=javascript%3Aset_fullscreen%28true%29%3B&cim=Szappanöntés&" /> &cat=muhely&type=mesetv_embed&work_id=1144&szelesseg=720&magassag=480&info_url=%2Fmuhely%2Fmuhely-szappanontes.html&cat_url=%2Fmuhely&ret_url=%2Fret&close_url=javascript%3Awindow.history.back%28%29%3B&fullscreen_url=javascript%3Aset_fullscreen%28true%29%3B&cim=Szappanöntés&" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="https://www.adobe.com/go/getflashplayer" />
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Szappanöntés

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Középkori mesterség, mai eszközökkel
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Szappanöntés   —   műhely

Hozzávalók:
- glicerin szappantömb
- homokozó formák
- jégkocka tartók
- színezőanyagok
- illóolajok
- mikróban használható edény

1.
Darabold fel a glicerintömböt, és forrósítsuk fel állandó felügyelet mellett egy hőálló edényben, amíg folyékonnyá nem válik. Forralni nem kell. Hagyd hűlni kicsit, majd keverd bele a színező- és az illatanyagot.

2.
A masszát óvatosan öntsd bele az előkészített formákba. A gyerekek ezt a munkafázist csak felnőtt felügyeletével végezzék!

3.
A massza hamar megdermed a formákban, de várd meg, amíg teljesen kihűl! A rugalmas formából könnyen ki lehet emelni a saját készítésű szappanokat.

4.
Színes, mókás és illatos szappanokkal feldíszítheted a fürdőszobát, vagy akár el is használhatod a fürdésnél. Bizonyára nagy sikert arathatsz, ha ajándékba adod!

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás