egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Sonkás girasole

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Sonkás girasole - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Sonkás girasole

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Napraforgóvirág tésztából, sonkával és sajttal töltve. Több, mint ínyencfalat!
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Sonkás girasole   —   műhely

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 2 kisebb tojássárgája
- 1 dl hideg víz
A töltelékhez:
- 2 dkg frissen reszelt parmezán
- 10 dkg főtt sonka, megdarálva
- 1/2 evőkanál morzsolt oregánó
- 2 szál újhagyma fehér része, apróra vágva
- 1/2 dl hideg víz
- só és frissen őrölt bors
- A kenéshez 1 tojásfehérje
- A nyújtáshoz kevés finomliszt
- A főzővízbe 1 evőkanál só
- A tálaláshoz paradicsomszósz és reszelt sajt

1.
A tésztához az összes hozzávalót tálba tesszük és összegyúrjuk: sima, rugalmas tésztát kapunk. Ha túl lágy lenne, jöhet bele kevés liszt még, ha túl kemény, 1-2 evőkanál víz. A tésztát folpackba csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. A tésztát enyhén lisztes deszkán lisztezett nyújtófával 2 mm vékonyra kinyújtjuk, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval 4 cm átmérőjű körlapokat szúrunk ki belőle, majd a korongokat egy sütőpapírral borított deszkára tesszük. A tésztahulladékot újra összegyúrjuk, nyújtjuk, kiszúrjuk.

2.
A töltelékhez sorjában egy nagy tálba tesszük a hozzávalókat: a darált sonkát, az apróra vágott hagymát, a morzsolt oregánót, a reszelt parmezánt és a vizet. Aztán a tölteléket sózzuk, borsozzuk, végül az egészet alaposan összekeverjük.

3.
A tészták összeállítása előtt a kenéshez a tojásfehérjéket villával enyhén felverjük.
Minden második körlapot a kezünkbe vesszük, majd ujjainkkal a korong széleit kissé kihúzgáljuk, hogy az összeállításnál könnyebben egymásra boruljanak a közlapok. Aztán visszatesszük a lapocskát a deszkára, majd a közepébe teszünk fél teáskanál tölteléket, majd a korong üresen maradt részeit megkenjük kevés tojásfehérjével.

4.
Ezután befedjük őket az üresen hagyott körlapokkal, melyek széleit szintén kihúzgáltuk előtte egy kissé, és az összeérő tésztaszéleket ujjunkkal óvatosan összenyomkodjuk.
Végül egy villa hegyével megfazonírozzuk őket. A tésztákat megfőzzük a lobogva forró főzővízben: miután feljöttek a víz tetejére, adunk nekik 3-4 percet, hogy teljesen átfőjenek.
A leszűrt tésztákat paradicsommártással és reszelt sajttal tálaljuk.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás