egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Krumplibohoc

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Krumplibohoc - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Krumplibohoc

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
cimkék
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Ajánlott további műhely
Szöveg

Krumplibohoc   —   műhely

Hozzávalók:
6-8 szem krumpli
2 doboz tejföl
10 dkg füstölt, reszelt sajt
1 szál répa, megtisztítva és megreszelve
2-3 evőkanál ketchup
5 dkg magozott, fekete olajbogyó, félbevágva
1 db piros kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva és a csíkok megfelezve
1 tubus csemege paprikakrém

1.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (gázsütőn ez 6-os fokozat). Amíg a sütő melegszik, mosd le és súrold meg alaposan a krumpli szemeket víz alatt. Ha kész vagy, töröld őket szárazra papírtörlővel.
Miután mindegyik krumpli száraz, egy villával óvatosan szurkáld meg mindegyiket több helyen, majd tedd őket egy sütőpapírral borított tepsire, és amikor a sütő már kellően forró, sütőkesztyűs kézzel tedd be a krumplis tepsit a sütőbe.

2.
Amikor a krumplik megsültek és kihűltek, vegyél a kezedbe egy kést, és óvatosan vágd mindegyik krumplit félbe, hosszanti irányba.
Aztán mindegyik félből egy teáskanál segítségével óvatosan kanalazd bele a belsejüket egy nagy keverőtálba, a héjukat pedig tedd félre.

3.
Ha mindegyik üres, a nagy tálban lévő krumpli belsejét krumpli törővel pépesítsd össze, amennyire tudod, majd öntsd hozzá a tejfölt, szórd bele a reszelt sajtot és a reszelt répát. Végül öntsd hozzá a ketcupot is, majd az egészet alaposan keverd össze egy fakanállal. Ezzel el is készült a töltelékünk.

4.
Most vegyél a kezedbe egy evőkanalat, és az előbb készített ízes keverékkel óvatosan töltsd meg mindegyik félre tett krumpli héjat.

5.
Ezután jöhet az alkotó munka, azaz készülhetnek a bohóc fejek. A félbe vágott fekete olajbogyókból lesznek a bohóc szemek, a vékonyan felcsíkozott és félbe vágott paprika szeletekből lesznek a bohóc szájak, végül orrként egy-egy paprikakrém pötty kerül a bohócfej közepére.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás