egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Mese a piroskalapos békákról

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Mese a piroskalapos békákról - animáció
&cat=anim&type=mesetv_embed&work_id=1685&szelesseg=656&magassag=480&info_url=%2Fanim%2Fpiroskalaposbekak.html&cat_url=%2Fanim&ret_url=%2Fret&close_url=javascript%3Awindow.history.back%28%29%3B&fullscreen_url=javascript%3Aset_fullscreen%28true%29%3B&cim=Mese a piroskalapos békákról&" /> &cat=anim&type=mesetv_embed&work_id=1685&szelesseg=656&magassag=480&info_url=%2Fanim%2Fpiroskalaposbekak.html&cat_url=%2Fanim&ret_url=%2Fret&close_url=javascript%3Awindow.history.back%28%29%3B&fullscreen_url=javascript%3Aset_fullscreen%28true%29%3B&cim=Mese a piroskalapos békákról&" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="https://www.adobe.com/go/getflashplayer" />
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Mese a piroskalapos békákról

animáció

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Piroskás divatbemutatót szerveztek a vízparti békák, ám majdnem ráfáztak, mert ott termett a gólya.
Szép kabátba, piros kalapba öltöztek a békák, ám a kiváncsi és éhes gólya pillanatok alatt felfedezte a kívánatos állatokat.Több se kellett a zöldvölgyieknek, ijedtükben elfutottak a szélrózsa minden irányába.
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Mese a piroskalapos békákról   —   animáció

Két kisbéka élt a Zöld Völgyben. Kutykurugy, a kisebbik, folyton elégedetlenkedett. Morcosan nézte a zöld füvet, zöld vizet a saját zöld kabátját.
- Csúnya a kabátom!- nyafogta durcásan.
- Ugyan miért? - álmélkodott Brekeke, a nagyobbik.
- Az is zöld, mind minden. Jaj, de unalmas!
- Tudod mit? Kiakasztunk egy meghívót, hogy akinek csak piros valamije, jöjjön hozzánk vendégségbe. Hej, de vígan leszünk majd!
Kiakasztották a meghívót. Nagy, öreg béka tappogott a fűz alá.
- Hát ez meg mire jó?- csóválta a fejét.- Vendégség?!
- Hogy jól mulassunk!
- Ej, csak aztán sírás ne legyen a vége! - intette őket az öreg.
De már ekkor, kop-kop-kop, kopogtak is a vendégek. Két piros bóbitás harkály jött elsőnek, utánuk a katicabogarak, mögöttük meg a légyölő galóca ballagott, különleges, fehérpontokkal, ezüstfoltokkal díszített piros kalpagjában. A kisbékák irigyen sóhajtozva nézték őket. Mindenki valami pirosban büszkélkedett. Kínálgatták a vendégeket gyöngyvirág poharakból hajnali harmattal, tücskök húzták a talpalávalót remekül mulattak. De jaj- miféle hang zavarja meg vidámságukat?
- Kelep! Kelep! Itt vagyok! - bólogatott jókedvűen a gólya. - Piros a csizmám, nekem is szól hát a meghívás, igaz? Táncolni akarok a mulatságtokon!
Hanem a kisbékáknak ekkor már hűlt helyük volt, zsupsz!- fejest ugrottak a vízbe, s kereket oldottak, a gólya meg kénytelen-kelletlen hazament. De a kisbékák nem okultak az esetből. Piros kabátkát, kalapkát szabtak-varrtak maguknak, abban szökdécseltek a tóparton.
Látta ezt a bölcs, öreg béka, és így sopánkodott:
- Jaj, csak baj ne legyen belőle!
A gólya meg a fészkéről lelátott a Zöld Völgybe, s észrevette az ugrándozó kis piros alakokat. "Magától sétáló kalapok?" - csodálkozott, és nyomban odasietett. Közelebb érve látta, hogy a kiöltözött kisbékák hancúroznak ott, a legteljesebb nyugalomban.
- No, már most nem bújtok el előlem! - rivallt rájuk. Idepiroslik a kalapotok!
Ekkor rettentek csak meg a kisbékák! Akárhova ugrottak, felhangzott a gólya kelepelése:
- Nem bújtok el, itt piroslik, ott piroslik a kalap!
- Dobjátok le gyorsan azokat a piros holmikat! - kiáltott rájuk egy nagy, zöld levél rejtekéből a bölcs, öreg béka.
Jobbra röppent a kabát, balra a kalap, s a két kis béka zöld kabátjában máris besurrant a zöld fűbe, máris beugrott a zöld vízbe.
- Hová lettetek?- bökdöste csodálkozva a kalapokat a gólya. Bizony, hiába bökdöste, nem menekültek a kalapok. Hű, de mérges volt!
A két kisbéka pedig ott csücsült a zöld víz mélyén, ott kuksolt a zöld kabátban, beleolvadva a sok-sok zöldbe. Aligha kívánnak maguknak egyhamar piros kalapot, piros kabátot!
Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás