egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Spenótos nokedli

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Spenótos nokedli - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Spenótos nokedli

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Spenót másképpen, finomabban sajttal
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Spenótos nokedli   —   műhely

Hozzávalók:
A nokedlihez:
- 45 dkg mirelit spenótkrém, felengedve
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 tojás
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 3 kupaknyi olívaolaj

1.
A kézi reszelő nagy lyukú oldalán reszeld meg a tálaláshoz szükséges sajtot. Amikor készen vagy, tedd félre. Engedj szinte majdnem teljesen tele vízzel egy nagy fazekat. Tegyél bele ½ evőkanál sót, és nagy lángon kezdd el felforralni. Ebben a vízben főzöd ki majd a nokedliket.
Tedd bele egy szűrőbe a felengedett, puha spenótkrémet. Ezután helyezd a mosogató fölé, és keverd egy kanállal addig, amíg alaposan lecsöpög a spenót leve.

2.
Amíg a víz melegszik, állítsd össze a nokedli tésztáját. Tedd a lecsöpögtetett spenótot egy nagy keverőtálba. Add hozzá a kétféle lisztet, sózd meg, majd üsd bele egyenként a tojásokat. Aztán pucold meg a fokhagyma-gerezdet, és reszeld bele a tálba a kézi reszelő apró lyukú oldalán.
Kezd el fakanállal összekeverni a tésztát. Ha már egy kicsit összeállt, és a kezed fáradt, vegyél elő egy kézi robotgépet, illeszd bele a dagasztókarokat, és azzal folytasd tovább. De ha erős vagy, fakanállal is menni fog.
Ezután öntsd az olívaolajat egy nagy serpenyőbe, tedd a serpenyőt a tűzhelyre és takarék lángon kezdd el melegíteni az olajat.

3.
Szaggasd ki a nokedlit a lobogva forró vízbe. Ehhez bugyoláld be a kezeid egy-egy konyharuhába – vagy vegyél fel egy pár vastag sütőkesztyűt -, majd tedd a nokedli-szaggatót a forró vizes fazékra. Ezután kanalazd át a tészta felét a nokedli-szaggatóba, és fakanállal kevergetve nyomkodd át rajta. A nokedlik így szépen belepottyannak a fazékba.
Amíg a nokedli fő, készítsd el a paradicsommártást. Öntsd egy mérőkancsóba a paradicsomot, aztán kanalazd hozzá a tejfölt, végül ízesítsd a szószt a morzsolt oregánóval. Ha kész, pépesítsd össze a mártást a botmixerrel.

4.
Ezalatt a nokedlik is megfőnek, és feljönnek a víz tetejére. Ha ez megtörtént, adj nekik még 1-2 percet, hogy belül is átfőjjenek. A megfőtt nokedliket aztán halászd ki egy szűrőlapáttal, alaposan csöpögtesd le, és öntsd át óvatosan a forró serpenyőbe, majd alaposan forgasd át az egészet, hogy mindegyik nokedli szem bevonódjon az olajjal, így nem fognak összeragadni.
Főzd ki a maradék nokedliket ugyanúgy, ahogy az első adaggal tetted. Ezeket is rakd át a serpenyőbe.
Pár perc és tálalhatod is a spenótos nokedlit. Vegyél elő 4 tányért, tegyél mindegyikbe a nokedliből. Ezután önts rájuk paradicsomos mártást, és szórd meg reszelt sajttal.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás