egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Olasz bundás hús

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Olasz bundás hús - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Olasz bundás hús

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Sült pulykamell rendhagyó módon
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Olasz bundás hús   —   műhely

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé szelet (– megsózva, megborsozva, majd 4 evőkanál olaj és 10 deka vaj keverékén aranybarnára sütve)

1.
A bundához a szikkadt kenyérbelet morzsásra őröljük, a parmezánt megreszeljük, a megpucolt fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk. A kenyérmorzsát egy 30 cm átmérőjű serpenyőben mérsékelt tűzön 5-6 perc alatt kevergetve aranybarnára pirítjuk az olívaolajon, az utolsó ½ percben hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, aztán átszórjuk egy mély tálba.

2.
A húst 8 szeletre vágjuk, mindegyiket 1 cm vékonyra kiklopfoljuk, és sózzuk-borsozzuk. A sütéshez az eddig használt serpenyő belsejét papírtörlővel óvatosan szárazra töröljük, nagy lángon megforrósítjuk benne az olaj ½-ét, aztán 4 pulykaszeletet oldalanként kb. 1-1 perc alatt alaposan megpirítunk a forró olajon. Melléjük kockázzuk a vaj ½-ét, és mérsékelt tűzön, lefedve, oldalanként szűk 2-2 perc alatt átsütjük őket. A szeleteket kiemeljük, és alufóliával lefedve félretesszük. A serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, a belsejét papírtörlővel óvatosan szárazra töröljük, és hasonló módon megsütjük benne a többi húst a maradék olajon és vajon.

3.
A mustárt és a tejszínt összekeverjük. A fokhagymás morzsához szórjuk a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, majd belereszeljük a citrom héjának felét is, végül az egészet alaposan összekeverjük.

4.
Most jöhet a bundázás. Ehhez első lépésként a megsütött hússzeleteket kenőecset segítségével alaposan bekenjük a tejszínes mustárral de úgy, hogy minden milliméterre jusson belőle a húsra. Aztán mindegyik bekent hússzeletet sorra átemeljük a bundába, és mintha paníroznánk, mindegyiket alaposan beleforgatjuk, belenyomkodjuk.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás