egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Narancsmajom

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Narancsmajom - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Narancsmajom

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Gyümölcssaláta, vidám körítéssel
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Ajánlott további műhely
Szöveg

Narancsmajom   —   műhely

Hozzávalók:
- 2 db narancs
- 4 szem szegfűszeg
- 3 evőkanál méz
- 1 vaníliarúd
- 1-1 kisebb fürt fehér és piros szőlő
- 4 db ringló
- 2 db barack
- 1 db banán

1.
A narancsokat félbevágjuk, majd óvatosan kicsavarjuk a levüket úgy, hogy a narancsfelek héja ne sérüljön. Aztán ha szükséges, a héjakból kiskanállal óvatosan kikapargatjuk a maradék gyümölcsdarabokat, hogy teljesen üresek legyenek.
Ha készen vagyunk, készítünk egy gyümölcssalátát. A szőlőket leszemezzük, a ringlót és a barackot felkockázzuk, a banánt pedig felkarikázzuk, majd az összes gyümölcsdarabot beleszórjuk egy nagyobb keverőtálba.

2.
Elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy keverőtálba öntjük a narancs kifacsart levét, belekapargatjuk a vanília ízes szemcséit, végül hozzákeverjük a mézet is. Ha kész, ráöntjük a gyümölcsökre és az egészet alaposan összeforgatjuk.
A félre tett narancsfelekből kettőnek az alját egy kicsit levágjuk, épp csak annyira, hogy stabilan csücsüljenek. Ezután jöhet a kézügyesség és a fantázia; a másik két héjon kivágjuk a majmok fülét (KÉP: fül vágás) és a szemét.

3.
Végül a szegfűszegeket beszúrjuk a szem részhez. Ha ügyesek voltunk, már csak annyi van hátra, hogy a talp részeket megtöltsük az ízes gyümölcssalátával és lezárjuk a majom-fejekkel.
Jó étvágyat és Jó szórakozást hozzá!

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás