Szöveg
Kalácsmorzsás sült málna — műhely
Hozzávalók:- 50 dkg mirelit, vagy friss málna
- 1 evőkanál cukor
- 1 vaníliarúd
A morzsához:
- kb. 10 dkg kalács, nagyobb kockákra vágva
- 5 dkg barna cukor
- 1 kávéskanál reszelt citromhéj
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 5 dkg puha vaj
1.A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A málnát beleszórjuk egy nagy keverőtálba. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a cukrot, majd az egészet összekeverjük, végül az ízesített málnát átöntjük egy kerámia, 24 cm átmérőjű, kb. 4 cm magas, fodros peremű ún. gyümölcstortaformába, és egyenletesen szétterítjük az alján.
2.A kalácsot beletesszük egy késes betétű robotgépbe. Hozzáadjuk a puha vajat, a reszelt citromhéjat, a barna cukrot és az őrölt fahéjat, aztán az egészet durva morzsára dolgozzuk össze a géppel.
3.A kalácsmorzsát egyenletes rétegben ráhintjük a málnára, és az édességet 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a forró sütőben. Ha kész, várunk vele néhány percet, majd tálaljuk.