egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Hamis csirkecombok

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Hamis csirkecombok - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Hamis csirkecombok

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Félre az egyhangú rántotthússal, panírozz kukoricapehellyel!
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Ajánlott további műhely
Szöveg

Hamis csirkecombok   —   műhely

Hozzávalók:
- 6 csirke-alsócomb
- 20 deka kukoricapehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 pohár joghurt
- kevés só és frissen őrölt bors
- 2 evőkanál olívaolaj

1.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).
Amíg a sütő melegszik, készítsd elő a csirkecombokat. Mosd meg őket alaposan meleg folyóvíz alatt, aztán töröld szárazra mindegyiket papírtörlővel.
Vegyél elő egy tepsit vagy egy tűzállótálat, és simíts bele sütőpapírt.
Húzd le a csirkecombokról a bőrüket. Legegyszerűbb, ha ezt a kezeddel csinálod, de a végén jól jöhet egy kés, amivel levágod a combokról a lehúzott bőrt.

2.
Csináld meg a panírt, azaz a kukoricapehely-morzsát. Ehhez először vegyél elő 3 uzsonnás zacskót, majd tedd bele az egyikbe a kukoricapelyhet. Ezután húzd rá a kukoricapelyhes zacskóra a maradék 2 zacskót. Így biztosan nem szakad ki a zacskó, ha elkezded majd összetörni benne a kukoricapelyhet. Üss rá néhányszor finoman egy sodrófával vagy egy nehéz merőkanállal a kukoricapelyhes zacskóra. Csináld addig, amíg a pehely morzsás nem lesz. Ha kész, öntsd át a morzsát egy mélytányérba.
Tedd a joghurtot szintén egy mélytányérba. Pucold meg a fokhagyma-gerezdet, majd a kézi reszelő nagy lukú oldalán reszeld bele a joghurtba.

3.
Következik a panírozás. Sózd és borsozd meg a csirkecombokat, majd márts bele őket egyenként a joghurtba, aztán hempergesd meg mindet a kukoricapehely-morzsában, végül rakd ki egymás mellé a sütőpapíros tepsire a bepanírozott csirkecombokat úgy, hogy ne érintkezzenek egymással.
Permetezd be mindegyiket olívaolajjal. Ehhez vegyél elő egy üres, tiszta virág-spriccnit, tedd bele az olajat, és ebből permetezd meg egyenletesen a csirkecombokat. Ha pedig nincs ilyen kéznél, az olaj kupakjával könnyedén meglocsolhatod őket.

4.
Süsd meg bepanírozott csirkecombokat a meleg sütőben kb. 35-40 perc alatt. Ha beléjük szúrsz egy hústűvel, és nem rózsaszín lé folyik ki belőlük, hanem áttetsző, akkor készen vannak.
Figyelj rá, hogy amikor beteszed és kiveszed a tepsit, vegyél fel sütőkesztyűt vagy csavard konyharuhába a kezed, mert a sütő meleg, és esetleg megégetheted magad.
A megsült csirkecombokat azonnal tálalhatod. Krumplipürével és paradicsomsalátával nagyon finom.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás