egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Gyümölcsnyárs

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Gyümölcsnyárs - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Gyümölcsnyárs

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Egyszerű csemege friss gyümölcsből
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Ajánlott további műhely
Szöveg

Gyümölcsnyárs   —   műhely

Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 2 db kivi
- 1 ananászkonzerv
- 1 db banán
- 1 db alma
- 3 evőkanál méz
- 1 kávékanál őrölt fahéj
- fél citrom leve
- 1 csomag pillecukor

1.
Mindenek előtt beáztatjuk a nyársakat, hogy a sütéskor ne égjenek meg. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Alufóliával kibélelünk egy nagy alakú, mély tepsit, aztán a fóliából olyan hosszú hurkát gyűrögetünk, amilyen széles a tepsink. A lényeg, hogy a hurkát ne gyűrjük nagyon szorosra, éppen csak annyival legyen nagyobb, hogy a nyársunk végét ráfektetve a gyümölcsök ne érjenek hozzá a tepsi aljához. Gyúrunk még egy hurkát és ezeket elhelyezzük a tepsi két végében olyan távol egymástól, hogy a nyársak végeit kényelmesen rájuk tudjuk majd fektetni. Az gyülöcsöket alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel őket darabokra.

2.
Először a nyársak mázát készítjük el. Ehhez egy keverőtálba kanalazzuk a mézet, aztán hozzászórjuk a fahéjat, végül ujjainkon átszűrve belecsavarjuk a fél citrom levét. Az egészet egy kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd félre tesszük.
Jöhet a kreatív munka. Fogjuk a beáztatott nyársakat és óvatosan - hogy a kezünk ne szurkáljuk meg -, egymás után felszúrogatjuk a gyümölcs darabokat és a cukrokat tetszés szerinti sorrendben. Például: alma, kivi, banán, pillecukor, ananász és eper.

3.
Addig folytatjuk ezt a folyamatot, amíg van gyümölcsünk. Mikor az összes nyárs elkészült, elhelyezzük őket az előkészített alufólia hurkákra, majd fogjuk a mázat és egy kenőecset segítségével alaposan megkenegetjük vele a gyülöcs-nyársak minden oldalát.
Ha kész, sütőbe tolva 10-15 perc alatt készül el ez a különleges csemege.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás