Szöveg
Görög tekercsek — műhely
Hozzávalók:- 6 tortilla-lap
- 2 pohár natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kígyóuborka lereszelve, kinyomkodva
- 1/2 grillcsirke, falatokra tépkedve
- 10 dkg magozott, fekete olajbogyó apróra vágva
- 20 dkg lecsepegtetett sültpaprika-konzerv felcsíkozva
- 20 dkg feta, kisebb kockákra vágva
1.Első lépésként elkészítjük a tzatzikit. Ehhez egy közepes méretű tálban tesszük a reszelt uborkát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a joghurtot. Az egészet alaposan összekeverjük és egy kicsit félre tesszük.
Mielőtt összeállítjuk a tekercseket, a tortilla-lapokat sütőpapíros tepsire tesszük és 200 fokos sütőben, 5 perc alatt átmelegítjük őket.
2.A kézmeleg tortillákat megkenjük tzatzikivel, elszórunk rajtuk csirkehúst, olajbogyót, sült paprikát, fetát - ki, hogyan szereti -, aztán a tortilla-lap egyik szélénél kiindulva az egészet feltekerjük, majd mindegyik tekercset félbe vágva tálaljuk.