Szöveg
Fahéjas kakaó — műhely
Hozzávalók:- 20 dkg tejcsokoládé
- 1 liter tej
- 3 dl tejszín
- 2 dkg fahéj
- 1 db vaníliarúd
- 5 evőkanál juharszirup
1.A tejet beleöntjük egy közepes lábosba és mérsékelt tűzön elkezdjük melegíteni. Amíg a tej melegszik, apróra törjük a csokoládét. Ezután fogjuk a vaníliarudat, hosszában megfelezzük, majd óvatosan kikapargatjuk belőle a vaníliaszemeket.
2.Az ízes kis fekete pontokat végül a melegedő tejbe tesszük, majd utána dobjuk a kikapargatott héjat is, hogy még ízesebb legyen az italunk. A tejszínt beleöntjük egy mérőkancsóba, hozzácsurgatjuk a juharszirupot, majd robotgéppel néhány perc alatt habbá verjük.
3.Ekkorra a tej már kellően felmelegedett, így óvatosan belepottyantjuk a csoki kockákat, és kevergetve megvárjuk, hogy a csoki teljesen felolvadjon a tejben.
4.Ha kész, elzárjuk a kakaó alatt a gázt. Egy merőkanál segítségével bögrékbe kanalazzuk, a tetejére halmozunk a tejszínhabból, végül megkoronázzuk 1-1 csipet fahéjjal.