Szöveg
Kecskesajtos-diós keksz — műhely
Hozzávalók:10 dkg natúr, érlelt, félkemény kecskesajt, reszelve
10 dkg füstölt, érlelt, félkemény kecskesajt, reszelve
12 dkg puha vaj
1 tojássárgája
1 kávéskanál só
ízlés szerint frissen őrölt bors
10 dkg finomliszt
10 dkg durvára őrölt dió
1.A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Két nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. A keksz összeállításához egy nagy tálba szórjuk a lisztet.
2.A diót, a kétféle reszelt sajtot is beleszórjuk, végül jöhet a puha vaj és a tojássárgája is.
3.Az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet fakanállal összekeverjük, végül kézzel gyorsan összegyúrjuk a keksz tésztáját.
4.A masszából fél evőkanálnyi adagokat golyókká formálunk, aztán a golyókat egymástól kb. 5 cm-re letesszük a tepsire, és óvatosan korongokká lapítjuk őket az ujjainkkal. A kekszeket 15-18 perc alatt megsütjük, egyik tepsi adagot a másik után.