egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Kecskesajtos-diós keksz

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Kecskesajtos-diós keksz - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Kecskesajtos-diós keksz

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Sajt és dió - nagyon finom együtt
cimkék
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Kecskesajtos-diós keksz   —   műhely

Hozzávalók:
10 dkg natúr, érlelt, félkemény kecskesajt, reszelve
10 dkg füstölt, érlelt, félkemény kecskesajt, reszelve
12 dkg puha vaj
1 tojássárgája
1 kávéskanál só
ízlés szerint frissen őrölt bors
10 dkg finomliszt
10 dkg durvára őrölt dió

1.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Két nagy tepsibe sütőpapírt terítünk. A keksz összeállításához egy nagy tálba szórjuk a lisztet.

2.
A diót, a kétféle reszelt sajtot is beleszórjuk, végül jöhet a puha vaj és a tojássárgája is.

3.
Az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet fakanállal összekeverjük, végül kézzel gyorsan összegyúrjuk a keksz tésztáját.

4.
A masszából fél evőkanálnyi adagokat golyókká formálunk, aztán a golyókat egymástól kb. 5 cm-re letesszük a tepsire, és óvatosan korongokká lapítjuk őket az ujjainkkal. A kekszeket 15-18 perc alatt megsütjük, egyik tepsi adagot a másik után.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás