egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Dávid, Dani és a fogtündér

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Dávid, Dani és a fogtündér - mese
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Dávid, Dani és a fogtündér

mese

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
cimkék
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Ajánlott további mesék
Szöveg

Dávid, Dani és a fogtündér   —   mese

01.
---

02.
Dávid és Dani ikertestvérek. Az ikrek általában úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás. Ők azonban nem csak, hogy másként néznek ki, de a természetük is nagyon különböző.

03.
Amíg Dávid mindig alaposan megmossa a fogát, addig Dani bizony egy kicsit lusta, és nem figyel oda a helyes fogápolásra. Ezért amikor kihullik egy tejfoga, az általában fekete és elszineződött.

04.
Egyik este Dávidnak ismét kiesett egy fehér tejfoga. Nagyon örült, hiszen tudta, hogy Tündi a fogtündér, és Marci a fogmanó meg fogja látogatni. Izgatottan a párnája alá tette a fogacskát.

05.
Dani szerette volna, ha őt is meglátogatja a fogtündér és a fogmanó. Így támadt egy ötlete: Megpróbálta becsapni őket, és abban a reményben, hogy a fogtündér tejfognak fogja gondolni, egy darab fehér gyurmát tett a párnája alá.

06.
Mindkét fiú lefeküdt aludni. Az éjszaka közepén Tündi a fogtündér és Marci a fogmanó lábujjhegyen odalopóztak Dávid ágyához.

07.
Másnap reggel, amikor Dávid felébredt csillogó tündérport fedezett fel a párnáján. Ujjongva emelte fel a párnát, és alatta, egy szuper matricás albumot talált.

08.
Dani is azonnal felugrott, és a párnája alá nézett. Sajnos ő nem talált alatta ajándékot, viszont talált egy levelet. Ez állt benne:

09.
---

10.
Bár Dani nem kapott szép matricás albumot, mégis nagyon boldog volt, hiszen levelet kapott a fogtündértől, amit kifejezetten neki címeztek. Kisietett gyorsan a fürdőszobába, és jó alaposan megmosta a fogát.

11.
---

12.
---

13.
---

14.
---

15.
---
Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás