Az oldalunkon fent lévő Flash tartalmakat jelenleg a következőképpen tudja használni: részletek
egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

A tejfogak titokzatos varázsa

örökbefogadta:
egyszervolt klub
A tejfogak titokzatos varázsa - mese
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

A tejfogak titokzatos varázsa

mese

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Tündi a fogtündér és Marci a fogmanó kalandja!
cimkék
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

A tejfogak titokzatos varázsa   —   mese

01.
---

02.
- Mit csinál igazából a fogacskákkal a fogtündér? - kérdezte bátyját Petit, Panni. Már hosszú ideje foglalkoztatta a kérdés, vajon hova viszi a fogtündér és a fogmanó Peti kihullott fogacskáit? Minden alkalommal, amikor Peti egyik foga kiesik, akkor lefekvés előtt a párnája alá teszi, ami aztán másnap reggelre eltűnik.

03.
Panninak most esett ki az első tejfoga. A kislány úgy döntött, megragadja az alkalmat, és fényt derít a titokra. Amikor eljött az este, Panni a párnája alá tette a kihullot tejfogat, és lefeküdt aludni.

04.
Nem telt el sok idő, amikor a Tündi a fogtündér és Marci a fogmanó belopóztak a gyerekszobába. Óvatosan elvették a fogacskát, és cserébe egy kis ajándékot rejtettek a kislány párnája alá.

05.
A gyerekek vártak, amíg a fogtündér és a fogmanó kimásztak az ablakon, és kíváncsian, lábújjhegyen követték őket a közeli erdőbe. Tündi és Marci nagyon gyorsak voltak. - Ez izgalmas kalandnak ígérkezik - gondolta Peti. Kézen fogta a hugát, és futásnak eredtek.

06.
A testvérek hirtelen nagy fényességre lettek figyelmesek a fák között. Nagyon óvatosan, hogy ne csapjanak zajt, közelebb lopakodtak. Panni félrehúzott pár ágat, és egyből meglátta, hogy honnan jön ez a nagy fényesség.

07.
Tündi, a fogtündér egy tisztáson állt, és körülötte számtalan kis manó gyülekezett. Mindegyikük egy kis csomagot tartott a kezében. Egyik manó a másik után nyújtotta oda a csomagját a fogtündérnek.

08.
Tündi, a fogtündér kivett a csomagból egy fogacskát. De, jajj, mit látott? A fogacskán egy fekete lyuk tátongott. Tündi megvizsgálta a fogat, és szomorúan letette egy kis lyukas fogacskákból álló dombra. A manók, szomorúan és csalódottan néztek egymásra.

09.
A következő csomagból egy ragyogó fehér tejfog került elő. A manók ezúttal izgatottan, és boldogan ugrándoztak fel s alá.

10.
Ekkor valami csodálatos dolog történt. A fogtündér meglóbálta a varázspálcáját, és egy varázsigét suttogott: - Fograkadabra! A fogacskát hirtelen varázsfelhő vette körül. A manók csöndben lélegzetvisszafolytva vártak.

11.
Panni és Peti is ámulva figyelték a történteket. Ahogy a varázsfelhő lassan elillant, egy új kis manócska termett előttük. A manók ujjongva ugrándoztak, és kézen fogva táncoltak.

12.
Panni és Peti végre megértették, hogy mi történik a kihullott tejfogakkal. Tündi a fogtündér, varázslatával, minden fehér fogacskából egy új kis manócskát teremt. Ha azonban a fogacska lyukas, akkor a varázslat nem működik. A testvérek szomorúan néztek a lyukas fogak dombjára, és elhatározták, hogy segítenek a manóknak.

13.
Amikor Panni és Peti hazaértek, azonnal a fürdőszobába osontak, és alaposan megmosták a fogukat. Ha szeretnéd, hogy a te fogacskáiddal is működjön a varázslat, és sok kis manócska szülessen, akkor ápold gondosan a fogaidat!

14.
---

15.
---

16.
---

17.
---

18.
---
Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás