Szöveg
Zöldséges mártogatós — műhely
Hozzávalók:- 2 pohár joghurt
1 pohár tejföl
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 1 nagy csipet szárított rozmaring
- 1 nagy csipet szárított kakukkfű
- 2 közepes méretű sárgarépa
- 1 kis fej brokkoli
- 3+1 kupaknyi olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
1.Készíts elő egy mély tálat, és a hozzávalókat a receptben előírt mennyiségben. Reszeld le a sajtot, aprítsd fel a sárgarépát és a brokkolit. Ha ezzel készen vagy, hozzá is láthatsz az étel elkészítéséhez.
2.Tedd bele sorba egy mély tálba a mártogatós összetevőit; a joghurtot, a tejfölt, a reszelt sajtot , a szárított kakukkfüvet, a csipetnyi, morzsolt rozmaringot, tekerj hozzá egy kevés borsot, végül szórj bele egy csipet sót is, aztán az egészet keverd össze egy alaposan egy kanállal. Az elkészült mártogatóst fedd le folpackkal, és rakd be a hűtőbe, amíg előkészíted a zöldségeket. Ezalatt jól összeérnek majd az ízei.
3.Tépd le a brokkoliról a leveleit, és vágd le a szárát, mert ezek nem kellenek. Ezután törd szét a brokkolit rózsáira, majd a rózsákat is kisebb, falatnyi darabokra, és dobd őket egy nagy keverőtálba. Ezután öntsd a brokkolira a 3 kupaknyi olívaolajat, majd keverd össze alaposan egy fakanállal és tedd ki a zöldségfalatokat egy tányér felére.
Vágd 1 cm vékony karikákra a tiszta sárgarépákat, öntözd meg ezt is a maradék, azaz 1 kupaknyi olívaolajjal, keverd össze, és ezeket is rakd ki szépen a brokkoli mellé a tányér másik felére.
4.Tálaláskor vedd ki a mártogatóst a hűtőből és tedd az asztal közepére. Rakd ki mellé a sárgarépa-érmékét és a brokkoli-katonákat, aztán már mindenkinek mártogathat is kedvére.
Jó étvágyat hozzá!