Szöveg
Tortilla zöldségekkel — műhely
Hozzávalók:- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált hús
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 kisebb cukkini
- 1 db avokádó
- 1 csomag torilla
- 2 pohár tejföl
- 3-4 evőkanál ketchup
- 2-3 evőkanál taco szósz
olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
- 1 csokor friss koriander
1.A hagymát és a fokhagymát apróra vágva kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és az egészet kevergetve készre pirítjuk.
Vékonyan felcsíkozzuk a kaliforniai paprikát, majd egy tányérra halmozva félre tesszük. Jöhet az avokádó; óvatosan félbe vágjuk, majd meghámozzuk, aztán a hatalmas magját eltávolítva ezt is vékony szeletekre vágjuk, majd szintén tányérra téve félre tesszük. Következik a cukkini. Levágjuk a zöldség két végét (mert ez a része keserű lehet), aztán hosszában elnegyedeljük, majd a negyedeket vékonyan felkockázzuk.
2.A pirított húshoz öntjük a ketchupot és a taco szószt, majd az egészet fakanállal alaposan összekeverjük. Ezután magunk elé veszünk 1-1 kukoricalepényt, a közepére halmozunk a húsból és a zöldségekből ízlés szerinti variációban és mennyiségben, aztán a zöldséges húst megkoronázzuk még néhány teáskanálnyi tejföllel is.
3.Az így megtömködött tortillát óvatosan feltekerjük. A kész tekercseket aztán áttesszük egy tűzálló tepsibe, mindegyiket megkenjük még jó alaposan tejföllel, végül meghintjük apróra vágott korianderrel is.
És mielőtt neki látnánk az evészetnek, a zöldséges tortillákat 175 fokos sütőben 10-15 perc alatt átmelegítjük.