Szöveg
Medvehagymás csigák — műhely
Hozzávalók:500 gr. liszt
1 dl olaj
Egy kiskanálnyi só
Egy csomag élesztő
2 dl víz
1 kockacukor
1 db tojás – a csigák megkenéséhez
Töltelék: medvehagyma-pesto
1.Először futtasd fel vízben az élesztőt, a liszthez add hozzá a sót, olajat, majd a felfuttatott élesztőt. Jól gyúrd össze és hagyd állni, legalább 40 percig, míg megkel a tésztád. Fedd le egy tiszta konyharuhával és meleg helyen kelesszed!
2.Amikor megkelt a tészta, borítsd ki lisztezett deszkára, gyúrd át és egy kerek formára nyújtsd ki. Olyan lesz, mint egy nagy óra, amelyet fel kell vágnod sok-sok cikkre. Ezek lesznek a kis csigák alapjai.
3.Töltsd meg a csigákat a medvehagymás pestóval, majd mindig a széles feléről tekerd fel, így kapsz szép kis csigákat. Ha nincs medvehagymád, megtöltheted bármilyen más pestoval – pl. bazsalikomossal, vagy apróra vágott sonkával, fokhagymás olajjal.
4.Végül tedd rá sütőlapra és kend be tojássárgájával.
Körülbelül 20 percig süsd (előmelegített, 200 C fok), amíg a tetejük meg nem barnul.
5.Frissen igazi vendégváró falat, de még másnap is finom. Jó étvágyat hozzá!