Szöveg
Kakaós zabpelyhes süti — műhely
Hozzávalók:- 30 dkg cukor
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 10 dkg zabpehely
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1 púpos kávéskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 dl olaj
- 5 dl víz
1.Melegítsd elő a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Készíts elő egy 20x30 cm-es tepsit. Alaposan kend ki vajjal az alját és az
oldalait, aztán szórj bele egy
nagy marék lisztet. Rázogasd addig a tepsit, amíg a liszt vékonyan bevonja az alját és az oldalait. Ha a tepsiben ezután maradt még liszt, öntsd ki belőle a mosogató vagy a szemetes fölött.
2.Tedd bele a tepsibe a zabpelyhet, a kétféle lisztet, a cukrot, a sütőport és az őrölt fahéjat. Tedd bele a tepsibe a kakaóport is. Ehhez vegyél elő egy kisebb szűrőt, tartsd a tepsi fölé, és kanalazd bele a kakaóport. A kanál nyelével aztán keverd a kakaóport addig, amíg a szűrőn át bele nem hullik a tepsibe. Így a kakaópor nem lesz csomós.
3.Keverd össze egy evőkanállal a tepsiben lévő anyagokat. Készíts a kezeddel egy nagy mélyedést a tepsibe, és öntsd bele az olajat. Óvatosan öntsd bele a tepsibe a vizet úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle. Keverd össze alaposan egy fakanállal vagy evőkanállal a tepsiben lévő anyagokat.
4.Süsd a süteményt kb. 30 percig a meleg sütőben. Akkor van készen, ha beleszúrsz egy makaróniszálat, és azon nem marad semmi a ragacsos tésztából. Figyelj rá, hogy amikor beteszed és kiveszed a tepsit, legyen rajtad sütőkesztyű! De az is jó, ha becsavarod konyharuhába a kezed. Az a lényeg, hogy vigyázz, nehogy megégesd magad a meleg sütővel.
Tálalás előtt a kihűlt sütit megszórhatod vékonyan porcukorral, bár anélkül is finom.