Szöveg
Csokis-mandulás keksz — műhely
Hozzávalók:- 10 dkg puha vaj
- 12,5 dkg liszt
- ½ kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- pár csepp keserűmandula aroma
- 1 tojás
- 5 dkg pirított, durvára tört mandula
- 10 dkg tejcsokoládé
1.- 15 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
2.Egy késes betétű robotgépbe szórjuk a lisztet, a cukrot, belekanalazzuk a vajat és belepötyögtetjük a keserűmandula aromát is, majd az egészet összedolgozzuk pár másodperc alatt. Ekkor jöhet a gépbe a tojás és a szódabikarbóna is, majd az egészet még egyszer alaposan összedolgozzuk a géppel.
3.Ha a tészta kész, óvatosan átkanalazzuk egy nagy tálba, majd hozzászórjuk az apróra vágott csokit és a pirított, tört mandulát, majd masszát jól átkeverjük egy fakanál segítségével úgy, hogy a mandula és a csoki darabkák egyenletesen oszoljanak el a tésztában.
4.A kész tésztából 2 sütőpapíros tepsire egymástól kb. 4-5 cm távolságra 1-1 teáskanálnyi tésztából gyúrt gombócot teszünk, majd mindegyik gombócot az ujjainkkal óvatosan lelapítjuk, és 175 fokon 10-12 perc alatt megsütjük, egyik tepsi adagot a másik után.
5.Ha kihűltek, mindegyiket olvasztott csokiba mártjuk, de csak félig, majd rácsra téve betesszük a hűtőbe, hogy a csokimáz rájuk dermedjen. Kb. 30 db lesz.