Szöveg
Bodzás palacsinta — műhely
Hozzávalók:Palacsinta tészta:
- 20 dkg liszt
- 4 dl szóda
- 1 dl tej
- pici só
- pici cukor
- 2 tojás
Tipp: A bodza nagyon egészséges, jótékony hatással van a vesékre, tisztító, enyhén hashajtó hatású. Teája méregtelenítő, izzasztó. A friss bodzából készíthetsz bodzaszörpöt, vagy megszárítva elteheted, és ősszel teát főzhetsz belőle.
1.Az alapanyagokat keverd össze, s még mielőtt elkezdenéd a sütést, tegyél bele fél dl olajat. A serpenyőt sütés előtt kend ki olajjal, s akkor biztos nem ragad oda a tészta.
2.Palacsintánk annyiban különbözik a hagyományostól, hogy most bodzavirág van benne: szedegesd le a bodza virágait és dobd bele a tésztába.
Fontos, hogy a bodzát csak tiszta helyen gyűjtsd, s csak a virágját tedd bele! Megmosni nem szükséges, mert akkor a finom, illatos bodzavirágport kimosod belőle.
3.Süsd ki a palacsintát, pontosan úgy, ahogy a hagyományos palacsintát! A sütést mindig bízd felnőttre, mert veszélyes lehet!
4.Mikor készen vannak a palacsinták, bárhogy ízesítheted. Egyesével is feltekerheted, vagy készíthetsz belőle palacsintatortát, friss gyümölccsel, vagy megszórhatod csokival, kókusszal. Egy szép fürtös bodzával díszítheted.