Szöveg
Almás-sajtos melegszendvics — műhely
Hozzávalók:- 2 db alma, megreszelve és pár csepp citromlével megcsepegtetve,hogy ne barnuljon meg
- 2 evőkanál újhagyma, apróra vágva
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg edámi sajt, megreszelve
- 25 dkg natúr, tejszínes sajtkrém
- 1-2 evőkanál tejszín
- 8 szelet kenyér
- 5 dkg vaj
1.Az alma reszeléket egy mély tálba öntjük, aztán az almához keverjük az apróra vágott újhagymát, a darált diót, a reszelt sajtot és a sajtkrémet. Az egészet alaposan összeforgatjuk, és ha kell, teszünk hozzá pár evőkanál tejszínt, de csak annyit, hogy a végén kenhető állagú szendvicskrémet kapjunk.
2.Jöhet az összeállítás. A kenyérszeleteket egyik oldalukon megvajazzuk. Aztán egy nagyobb sütőpapír darabot terítünk magunk elé, és fogunk egy kenyérszeletet és a vajas oldalával lefelé rátesszük a sütőpapírra. Majd az így felfelé lévő, nem vajas oldalát alaposan megkenjük egy púpos evőkanálnyi szendvicskrémmel, majd befedjük egy-egy kenyérszelettel úgy, hogy azok vajas oldala nézzen felfelé.
3.Nincs más hátra csak a sütés. A szendvicseket vagy asztali grillsütőbe téve 1-2 perc alatt, sütőpapíros tepsibe téve pedig 200 fokon, oldalanként 6-8 perc alatt sülnek ropogósra a melegszendvicsek.