egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Lekváros kifli

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Lekváros kifli - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Lekváros kifli

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Egy édes aprósütemény, barakízzel
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Ajánlott további műhely
Szöveg

Lekváros kifli   —   műhely

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg hideg vaj, apró kockákra vágva
- 1 és fél evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 4 evőkanál natúr tejszínes krémsajt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
- 5 dkg lekvár
- 2 tojásfehérje
- 2 evőkanál cukor

1.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és fektess sütőpapírt egy nagy tepsire.

2.
Állítsd össze a kiflik tésztáját. Ehhez vedd magad elé a késes betétű robotgépet, majd szórd bele a lisztet, kockázd hozzá a vajat, majd zárd le a robotgépet és kb. fél perc alatt morzsásítsd össze a lisztet és a vajat.
Ezután vedd le újra a robotgép tetejét és a vajas morzsához öntsd hozzá a cukrot, a sót, majd zuttyintsd a gépbe a krémsajtot és a tejfölt. Aztán törj fel egy tojást és próbáld meg szétválasztani a fehérjét a sárgájától, mert neked most csak a sárgájára lesz szükséged. Ha megy, a sárgáját dobd egyenesen a tojáshéjból a robotgépbe. A tojás fehérjét tedd félre egy tálkában, mert még szükséged lesz rá.

3.
Amikor a tojás sárgája is a robotgépben várakozik, tedd vissza a robotgépre a tetejét és újból dolgozd össze az egészet. Addig járasd a gépet, amíg simává össze nem áll a tészta.
Ha készen vagy, óvatosan vedd ki – vagy öntsd ki - a tésztát a gépből és osszad el 2 egyenlő részre, majd formázd őket bucivá. Csomagold mindkettőt folpackba, és tedd be őket a hűtőbe min. 30 percre.
Amíg dermednek a bucik, vedd elő a gyúródeszkát. Tedd magad elé és vékonyan szórd be mindenhol liszttel. Aztán vedd magad elé az előzőekben félre tett tojásfehérjét, és egy villa segítségével verd enyhén habossá.

4.
Ha lejárt a tészták pihenő ideje, vedd ki az egyik bucit a hűtőből és tedd a meglisztezett gyúródeszka közepére, majd egy kicsit ütögesd meg a tetejét, hogy laposkássá váljon, mert így könnyebb lesz elkezdeni a nyújtását.
Vedd a kezedbe a nyújtófát, majd ügyesen nyújtsd ki a tésztát egy kb. 25 cm-es körlappá, majd egyenletesen osszad el rajta a baracklekvárt.
Ezután a körlapot éles késsel vágd fel 16 cikkre. Vegyél magad elé egy lekváros tészta-cikket, és a szélesebb oldalától indulva tekerd fel, aztán picit hajlítsd meg, hogy a végeredmény kifli formájú legyen.

5.
A kifliket három ujjnyi távolságban tedd egymás mellé az előkészített tepsire, kenőecset segítségével kendd meg vékonyan az enyhén felvert tojásfehérjével, és tedd a tepsit a sütőbe.
A lekváros kiflik kb. 20 perc alatt sülnek készre.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás