Szöveg
Hideg epres tea — műhely
Hozzávalók:- 2 filter rooibos tea
- 30 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett eper összeturmixolva, átszűrve
- 1 citrom
- 1 vaníliarúd
- 10 dkg méz
A tálaláshoz:
- minél hosszabb fahéj rudak és esetleg jégkocka
1.Háromnegyed liter vizet forralunk, majd ráöntjük a filteres teára, és a filtereket 3 percig áztatjuk.
A friss eperlevet egy nagyobb mérőpohárba öntjük. Az eperhez reszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a mézet, a citrom kifacsart levét, valamint az eperhez adjuk a vaníliarúd kikapargatott belsejét is.
2.Ezután hozzáadjuk a teát, majd az egészet alaposan összekeverjük, hogy a méz teljesen feloldódjon. Végül az ízes, epres teát átöntjük egy nagy kancsóba, felhígítjuk vízzel, és a teát fogyasztásig hűtőben tarjuk.
3.Mielőtt poharakba töltjük, újra felkeverjük. A poharakba „keverőpálcaként” hosszú fahéj rudakat teszünk, valamint dobhatunk bele jégkockákat is.