Programajnl
Folyamatosan frissl gyermek- s csaldi programok napi, heti bontsban
Vasúttörténeti Park Közlekedésbiztonsági Nap
Vasúttörténeti Park Közlekedésbiztonsági Nap
2011. pr. 30.   10:00-18:00
Vasúttörténeti Park, Budapest
1144 Budapest, Tatai út 95.

Nem lehet elég korán elkezdeni…

KÖZLEKEDJ BIZTONSÁGOSAN!

A Vasúttörténeti Park most április 30-án 5. alkalommal rendezi meg a Közlekedésbiztonsági Napot, azzal a céllal, hogy már egészen kicsi kortól játékos formában tanítsák meg a gyerekeknek azt, hogyan közeledjenek „földön, sínen, alagútban”.
A Vasúttörténeti Park a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését tûzte ki célul, ezt kiemelve hívta létre 2007-ben a Közlekedésbiztonsági Nap elnevezésû rendezvényét, melynek keretein belül, szórakoztató formában valósítja meg ezt az elképzelést. A vasúti közlekedésre vonatkozó alapszabályokat „játszva” tanulhatják meg a kicsik, amely kibõvült a közúti közlekedés és a kerékpározás szabályainak gyakorlásával.
A Közlekedésbiztonsági Napon a Park interaktív programjain túl lesz Mini KRESZ Park, a Magyar Autóklub – Schwinn Csepel Kerékpáros Ügyességi Pályája, míg a Magyar Kerékpárosklub kerékpáros KRESZ tesztekkel, szülõknek szóló praktikus tanácsokkal és gyermekek részére szervezett gyakorlati ügyességi versenyek szervezésével járul hozzá a programhoz.
A Mini KRESZ Park kis sofõrjeinek 15 perces KRESZ oktatáson kell részt venniük, mielõtt a kis autók volánjai mögé ülnek. A közlekedési teszteket helyesen kitöltõk között apró ajándékok kerülnek kisorsolásra.
A kerti vasút gyermek utasai egy 10 kérdésbõl álló kvíz kitöltésével bizonyíthatják a vasúti közlekedés szabályaiban való jártasságukat.
A Magyar Autóklub – Schwinn Csepel Kerékpáros Ügyességi Pályáján a gyerekek nem csak próbára tehetik képességeiket – a kifejezetten erre a célra felállított pályán – az egyensúlytartásban, a kormányzásban, a megfelelõ sebesség megválasztásában, és felvehetik az ún. „részeg szemüveget” is, így könnyedén gyakorolhatják be a kerékpár biztos kezelését. Ezen túlmenõen bemutatót láthatunk a KRESZ elõírásainak megfelelõ kerékpár felszerelésérõl.

A fenti plusz programelemek a Közlekedésbiztonsági Napon ingyenesen vehetõk igénybe április 30-án.
A rendezvényhez szakmai partnerként csatlakozik az ORFK-OBB is, az április 4-26. között a Magyar Kerékpárosklubbal közösen szervezett „Együtt közlekedünk - Közös összefogás a biztonságos kerékpározásért” kampány apropójából.

ROSSZ IDÕ ESETÉN SEM MARAD EL A RENDEZVÉNY, UGYANIS MINDEN PROGRAMELEM A FEDETT CSARNOK ÉPÜLETBEN KERÜL ELHELYEZÉSRE!

További információk és elérhetõségek:

Magyar Vasúttörténeti Park: 1142 Budapest, Tatai út 95.,
info@vasuttortenetipark.hu, www.vasuttortenetipark.hu

Kalmár Nikoletta, PR ügynökség: niki@lollipopcommunication.hu; 06-20-460-3015
Magyar Anikó, marketing: magyara@vasuttortenetipark.hu

* * *

A Vasúttörténeti Park Közlekedésbiztonsági Napjával egy idõben – ugyancsak a park területén – két kerékpáros rendezvény kerül megrendezésre!

- CUBE – MK Tavaszi Kerékpáros Szezonnyitó - Töltsük együtt a Critical Mass napját!

- PORT.hu Tavaszi Bringavásár 2011

A programvltoztats jogt fenntartjk a szervezk, ezrt az egyszervolt.hu nem vllal felelssget.

Ezen a cmen kldhetsz neknk programajnlatot: programajanlo@egyszervolt.hu | Krsre kldhetnk egy linket, mellyel kzvetlen is feltlthetsz hozznk programokat | Csak szveges formtumban rkez programot tudunk hasznlni, nincs mdunk kprl szveget beszedni! | Az esemny eltt 4-7 nappal elbb kldd el az ajnlatot!