egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Sajttallér mártogatnivalókkal

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Sajttallér mártogatnivalókkal - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Sajttallér mártogatnivalókkal

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Házilag is elkészítheted a ropogtatnivalót
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Ajánlott további műhely
Szöveg

Sajttallér mártogatnivalókkal   —   műhely

Hozzávalók:
- 20 dkg reszelt trappista sajt vagy füstölt sajt
- 1 db puha avokádó
- 1 db vastagabb citromgerezd
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál morzsolt oregánó
- 2 evőkanál tejszín
- só és frissen őrölt bors

1.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Tegyél egy tepsire sütőpapírt akkorát, amekkora éppen lefedi.

2.
A reszelt sajtból halmozz ping-pong labda nagyságú kupacokat a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kb. 3-4 centi távolságra. Ha ezzel megvagy, a tepsit tedd be az előmelegített sütőbe. A sajttallérok kb. 10-12 perc alatt fognak készre sülni. Ha megsültek, vegyél fel sütőkesztyűt, és úgy vedd ki a tepsit a sütőből. A sajttallérokhoz pedig csak azután nyúljál hozzá, ha már kihűltek és megdermedtek! Mialatt hűlnek a tallérok, elkészítheted a mártásokat.

3.
A paradicsom mártás elkészítéséhez először a hámozott paradicsomkonzervet töltsd át egy nagyobb mérőedénybe, majd reszeld bele a fokhagyma felét, aztán az egészet óvatosan botmixerrel pépesítsd össze. Ha már tudod egy kézzel tartani a botmixert, amíg turmixolsz, a másik kezeddel takard le a mérőedény tetejét, hogy ne fröcskölődjön szét a mártás. Ha pedig csak két kézzel meg a turmixolás, kérj segítséget. A paradicsom pépet öntsd át egy nagyobb tálba, szórd meg a morzsolt oregánóval, tekerj bele egy kevés friss borsot majd az egészet alaposan keverd össze egy evőkanállal. Ezzel el is készült a paradicsomos mártás.

4.
Ezek után jöhet a "zöld", azaz az avokádó krém. A puha avokádót óvatosan vágd félbe, szedd ki belőle az óriási magját és a gyümölcshúst egy evőkanál segítségével kapard bele egy közepes tálba. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, a citrom átszűrt levét, végül reszeld bele a fokhagyma maradék felét. Enyhén sózd meg és ha kész, villával az egészet alaposan dolgozd össze. Jó mártogatást!

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás