Szöveg
Olajbogyók sajtos-mandulás bundában — műhely
Hozzávalók:- 3 dkg pirított mandula, megdarálva
- 12 dkg frissen reszelt parmezán
- 3 dkg finomliszt
- 1/4 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 6 dkg natúr tejszínes sajtkrém
- 20 szem mandulával töltött olajbogyó (pl. Figaro), lecsepegtetve, papírtörlőn megszárítgatva
1.Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és sütőpapírt terítünk egy 20x30 cm-es tepsibe. Először elkészítjük az olajbogyó bundáját. Ehhez egy nagy tálba szórjuk a darált mandulát, a reszelt sajtot, a lisztet, a pirospaprikát, végül belekanalazzuk a tálba a natúr sajtkrémet is. Az egészet egy evőkanállal alaposan összekeverjük, végül a kezünkkel gyorsan egynemű tésztát gyúrunk belőle.
2.A tésztából a tenyerünkbe veszünk 1-1 diónyi adagot, majd miután gombócot formáltunk belőle, a két tenyerünk között – vagy az ujjainkkal - szétlapítjuk, úgy 1 centi vastagságúra.
3.Ezután mindegyik korong közepébe teszünk 1-1 olajbogyót, majd a tésztakorong szélit ügyeskedve vissza hajtogatjuk az olajbogyóra úgy, hogy az a végén minden oldalról egyenletesen befedje.
4.Az így beburkolt olajbogyókat egymás mellé tesszük a tepsikre, és 15 perc alatt megsütjük őket.