Szöveg
Narancsmajom — műhely
Hozzávalók:- 2 db narancs
- 4 szem szegfűszeg
- 3 evőkanál méz
- 1 vaníliarúd
- 1-1 kisebb fürt fehér és piros szőlő
- 4 db ringló
- 2 db barack
- 1 db banán
1.A narancsokat félbevágjuk, majd óvatosan kicsavarjuk a levüket úgy, hogy a narancsfelek héja ne sérüljön. Aztán ha szükséges, a héjakból kiskanállal óvatosan kikapargatjuk a maradék gyümölcsdarabokat, hogy teljesen üresek legyenek.
Ha készen vagyunk, készítünk egy gyümölcssalátát. A szőlőket leszemezzük, a ringlót és a barackot felkockázzuk, a banánt pedig felkarikázzuk, majd az összes gyümölcsdarabot beleszórjuk egy nagyobb keverőtálba.
2.Elkészítjük a saláta öntetét. Ehhez egy keverőtálba öntjük a narancs kifacsart levét, belekapargatjuk a vanília ízes szemcséit, végül hozzákeverjük a mézet is. Ha kész, ráöntjük a gyümölcsökre és az egészet alaposan összeforgatjuk.
A félre tett narancsfelekből kettőnek az alját egy kicsit levágjuk, épp csak annyira, hogy stabilan csücsüljenek. Ezután jöhet a kézügyesség és a fantázia; a másik két héjon kivágjuk a majmok fülét (KÉP: fül vágás) és a szemét.
3.Végül a szegfűszegeket beszúrjuk a szem részhez. Ha ügyesek voltunk, már csak annyi van hátra, hogy a talp részeket megtöltsük az ízes gyümölcssalátával és lezárjuk a majom-fejekkel.
Jó étvágyat és Jó szórakozást hozzá!