Szöveg
Minipizzák — műhely
Hozzávalók:- 25 dkg túró
- 1 csomag leveles tészta
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg magozott, fekete olajbogyó
- 1-1-1 db piros, sárga és zöld kaliforniai paprika vékony karikákra vágva
1.Lisztezett gyúródeszkán a nyújtófa segítségével vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd sorban kiszúrjuk belőle a lepénykéket. Ehhez a nagy alakú pogácsaszaggatót belemártjuk a lisztbe, majd ezután szép sorban – hogy a tésztából ne pazaroljunk sokat – egymás mellől kiszaggatjuk a pizza alapokat, majd mindegyik korongot sorban ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Elkészítjük a pizza szószt. Ehhez egy mérőkancsóba öntjük a hámozott paradicsom konzerv tartalmát, majd belereszeljük a fokhagyma gerezdet, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan összeturmixoljuk.
2.A tészta korongokat vékonyan megkenjük a pizza szósszal, morzsolunk rájuk túrót és megszórjuk őket reszelt sajttal.
És jöhet a szórakozás; a paprika karikákból és az olajbogyó szemekből kedvünk és fantáziánk szerint formázhatunk és rakosgathatunk ki pityergős vagy éppenséggel vigyorgós arcokat a mini pizzákra.
A pizzák 200 fokon 15-20 perc alatt készülnek el.