Szöveg
Mandulás-barackos golyók — műhely
Hozzávalók:- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg mandula
- 1-2 evőkanál méz
- fél citrom leve
- 2 mandarin
- 4 evőkanál puffasztott amaránt
- víz
1.Tedd a barackokat egy kis tálba, és önts rá annyi forró vizet, hogy ellepje.
-
Hagyd így legalább egy órát, hogy megpuhuljanak a gyümölcsök.
-
A mandulát egy kávédarálóban, vagy más aprítóban porítsd le finomra.
2.A barackokról öntsd le a vizet, és tedd turmix tálba.
-
Add hozzá a mézet, és a citromot, majd pépesítsd le krémesre.
-
Végül keverd bele a darált mandulát, és az amarántot is.
3.Hűtsd le, majd formázz a masszából diónyi kis golyókat a tenyereddel.
-
Ezeket a golyókat hempergesd meg puffasztott amarántba, vagy akár kakaóporba.
-
Az amaránt az ősi indiánok gabonája.
Magas a magnézium és kalcium tartalma, így fontos szerepet játszhat a csontépítésben, és az izomzat fejlődésében.
Ezen túl sokkal több vasat, vagy cinket tartalmaz a búzánál. Van benne C-vitamin, és alacsony a szénhidrát tartalma.
-
Rita receptjeit itt olvashatod: www.ritakonyhaja.hu