egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Inyenc fasirt

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Inyenc fasirt - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Inyenc fasirt

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
cimkék
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Inyenc fasirt   —   műhely

Hozzávalók:
- 5 dkg szikkadt kenyérbél
- ½ dl tej
- 10 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 tojás
- 1/2-1/2 evőkanál szárított bazsalikom, morzsolt oregánó és őrölt kömény
- ¼ kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 púpos kávéskanál só
- 20 dkg vékonyra szelt, füstölt szalonna

1.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsibe. A parmezánt megreszeljük, a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.

2.
A szikkadt kenyérbelet apróbb darabokra tépkedjük, ráöntjük a tejet, és ha magába szívta, szétmorzsoljuk, majd a felesleges tejet leöntjük róla. Ezután a tejes kenyérmorzsához adjuk a darált húst, a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a tojást, végül a sót, majd az egész masszát alaposan összedolgozzuk.

3.
A húsos masszából 12 db golyót gyúrunk, és a golyókat ellapítjuk, hogy kb. 5 cm átmérőjű, 2 cm vastag korongokat kapjunk. Mindegyiket szalonnába csavarjuk: ez úgy megy, hogy kifektetünk magunk elé 1 db 4 cm széles, 25 cm hosszú, vékony szalonnaszeletet, ráhelyezünk 1 húskorongot, és mint a rétest, betekerjük a szalonnába.

4.
Miután sorra szalonnába bugyoláltuk az összes húskorongot, egymás mellé tesszük őket a tepsibe –az a részük kerüljön alulra, ahol a szalonnaszeletek vége van-, és 30 perc alatt megsütjük a forró sütőben. 12 fasírt lesz belőle.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás