egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Házi kényer

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Házi kényer - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Házi kényer

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Izletesebb a kenyér, ha otthon sütöd
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Házi kényer   —   műhely

Hozzávalók:
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 12,5 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 3 evőkanál napraforgómag
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl joghurt
- 2 dl tej

1.
Első lépésként a sütőt bemelegítjük 200 fokra.

2.
Egy nagy keverőtálba öntjük a kétféle lisztet. Jöhet hozzá sorban a só, a szódabikarbóna, végül a kömény is. A napraforgómagot egy mozsárba szórjuk, majd durvára törjük, végül ezt is a lisztkeverékhez öntjük. Ha mindez a tálban van, az egészet alaposan összekeverjük egy fakanállal. Ezután egy másik keverőtálban összevegyítjük a joghurtot, a tejet és az olívaolajat.

3.
Most pedig összedolgozzuk a kétféle keveréket. Az olajas, tejes joghurtot hozzáöntjük a lisztes keverékhez , és először fakanállal, majd a kezünkkel jó alaposan összegyúrjuk a tésztát. Olyan kemény tésztát kell kapjunk, hogy megálljon benne a fakanál. Ha ezzel is elkészültünk, egy kivajazott, kilisztezett püspökkenyér formába kanalazzuk a tésztát, a fakanál segítségében egyenletesen eloszlatjuk benne, és a sütőbe tolva 25-30 perc alatt készre sütjük a házi kenyerünket.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás