egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Gyümölcsös kuszkusz

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Gyümölcsös kuszkusz - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Gyümölcsös kuszkusz

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Újfajta keleti édesség, sok gyümölccsel
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Gyümölcsös kuszkusz   —   műhely

Hozzávalók:
- 1 citrom
- 1 narancs
- 2 kivi
- 1 nagy alma
- 10 dkg friss vagy felengedett mirelit meggy
- 10 dkg ananász-konzerv
- 15 deka kuszkusz
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál méz
- 2½ deci tej

1.
Szappanos vízzel mosd meg alaposan a narancsot, majd papírtörlővel töröld szárazra és tedd félre. Mosd meg alaposan a kiviket és almát, majd töröld őket szárazra papírtörlővel.
Hámozd meg vékonyan a kiviket. Ezután vágd őket 4-4 cikkre, majd a cikkekből szedd ki a közepüket, mert nem kellenek. A megmaradt kivi-darabokat szeleteld fel falatnyi katonákra, és tedd félre. Az almát nem kell meghámoznod. Csak vágd 4 darabra, aztán ezekből szedd ki a magházas részeket, majd az almát aprózd fel pici kockákra. Az almakockákat csepegtesd meg kevés citromlével. Ehhez vágd félbe a citromot, majd ujjaidon átszűrve facsarj rá néhány csepp citromlevet az almákra. Keverd össze az almát a citromlével, és tedd félre.
Magozd ki a felengedett, puha meggyet és tedd félre őket. Csepegtesd le az ananász-konzervet. Ha ez megvan, vágd apró falatokra a lecsepegtetett ananászt, és tedd félre.

2.
Szórd bele a kuszkuszt egy közepes méretű lábosba, aztán öntsd rá a tejet. Kanalazd hozzá a mézet, aztán az egészet keverd jól össze.
Tedd a mézes, tejes kuszkuszt a tűzhelyre, de csak egészen kicsi lángra. Kezd el melegíteni, és közben keverd folyamatosan, hogy a méz feloldódjon. Amint a kuszkusz felforrt, zárd le a lábos alatt a tüzet.
Ezután takard le a kuszkuszos lábost szorosan alufóliával, és tedd félre 15-20 percre. Ezalatt a kuszkusz megpuhul a meleg tejben.

3.
Amíg a kuszkusz puhul, szórd egy nagy tálba a gyümölcsdarabokat sorban: kezd az almával, majd jöhetnek a meggy szemek, aztán a kivi és végül az ananász kockák, aztán szórd meg alaposan a gyümölcskeveréket a fahéjjal.
Most jöhet a keverékbe narancs reszelt héja. Amikor a kuszkusz már puha, kanalazd a gyümölcsökhöz. Keverd jól össze az egészet, és várd meg, amíg teljesen kihűl. Tálaláskor oszd el a gyümölcsös kuszkuszt 4 kis tálkába.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás