egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Édes répás lepények

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Édes répás lepények - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Édes répás lepények

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
Az édes répás finomság nem csak a nyusziknak és nem is csak húsvét táján a kedvence.
cimkék
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Ajánlott további műhely
Szöveg

Édes répás lepények   —   műhely

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 2 evőkanál porcukor
- 12½ dkg hideg vaj
- 1 tojássárgája
- 4 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
- 30 dkg, megpárolt felkockázott sárgarépa (friss vagy mélyhűtött)
- 3 tojássárgája
- 3 dl tejszín
- 4 evőkanál juharszirup
- 1 kávéskanál mézessütemény fűszerkeverék
- 1 citrom reszelt héja

1.
A tészta elkészítése kicsit nagyobb gyakorlatot igényel, ezért javasoljuk, hogy kérd meg szüleidet, biztosan szívesen segítenek. A hozzávalókat és az elkészítés menetét a letölthető fájlok között találjatod.

2.
A töltelékhez első lépésként szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéket egy tálkába gyűjtjük, a tojássárgájákat pedig egy nagyobb keverőtálba pottyantjuk.

3.
A puha répát botmixerbe öntjük és összepürésítjük, majd a tálban várakozó tojássárgájákhoz kanalazzuk. A tojásos répapüréhez szórjuk a fűszerkeveréket, a citrom reszelt héját, hozzáöntjük a juharszirupot és a tejszínt is. Végül az egészet kézi habverővel összehabarjuk.

4.
A tölteléket arányosan szétosztjuk az elősütött tésztákban, és a lepényeket 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, óvatosan megmocorogtatjuk mindet a tepsiben, majd kiemeljük őket belőle, és tálaljuk.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás