egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Brokkolis lepény

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Brokkolis lepény - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Brokkolis lepény

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
cimkék
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Szöveg

Brokkolis lepény   —   műhely

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- frissen őrölt bor
- 15 dkg felkockázott, hideg vaj
- 2 tojássárgája
- 3-4 evőkanál hideg víz

1.
A tésztához egy nagy keverőtálban összegyúrok lisztet, a sót, a borsot, hideg vajat, 2 tojássárgáját és hideg vizet. Az összegyúrt tésztát megfelezem, és a hűtőben pihentetem 30 percet. A pihentetés után a tészta egyik felét belereszelem egy 20x30 cm-es, kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd szétnyomkodom a tésztát a tepsi alján. Sütőpapírt terítek a tésztára, és arra babot vagy rizst szórok. 200 fokon sütőpapírral-babbal lefedve, 10 perc alatt elősütöm a lepény tésztáját. Ezután papír-bab nélkül további 5 percig sütöm. Ezútán a tepsit kiveszem a sütőből, és még forrón lekenem az enyhén felvert tojásfehérjével.

2.
A brokkoli gőzön megpárolom. A párolt brokkolit egy késes betétű robotgépbe tesszük, majd hozzáöntjük a két egész  tojást, a reszelt sajtot és a nagy csokor felaprított petrezselymet, a tejszínt, végül a fűszereket, azaz a frissen reszelt szerecsendiót, sót és borsot.
Ha mindez a robotgépben van, az egészet pár pillanat alatt alaposan összepürésítjük. (Ha a töltelék túl sűrű lenne, a brokkoli párolóvizével hígíthatjuk.)

3.
Az elősütött tésztalapon egyenletesen szétkenjük a brokkolis pürét, majd úgy, hogy mindenhova jusson, ráreszeljük a maradék tésztát is.

4.
A lepényt 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt sütjük készre, ám az utolsó 10 percben alufóliával is takarjuk, nehogy megégjen a teteje.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás