Szöveg
Bolognai tésztasaláta — műhely
Hozzávalók:- 20 dkg tészta, kifőzve
- 15 dkg mirelit zöldborsó, gőzön megpárolva
- 15 dkg szeletelt mortadella
- 16 dkg aszalt paradicsom, kisebb darabokra vágva
- 5 dkg frissen reszelt parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom, apróra vágva
- 1 gerezd, zúzott fokhagyma
- só, bors
1.A kifőtt tésztát egy nagy keverőtálba öntjük, majd minden hozzávalót egymás után belepakolunk a keverőtálba a tésztára.
2.Elsőként a mortadella szeleteket kisebb falatkákra tépkedjük, és így kerül a tálba. Ezután jöhet az aszalt paradicsom az olajával együtt, a zúzott fokhagyma, a párolt zöldborsó, egy kiskanálnyi híján az összes apróra vágott friss bazsalikom, végül a reszelt parmezán.
3.Ha minden a tálban van, az egészet jó alaposan összeforgatjuk egy fakanállal, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és egy újabb keverés után egy kis aprított bazsalikommal díszítve, már tálalhatunk is.