Programajánló
Folyamatosan frissülő gyermek- és családi programok napi, heti bontásban
Nyomd-a-festéket a porondon!
Nyomd-a-festéket a porondon!
2013. szept. 9. - 2014. jún. 9.
Kedd16:00 - 17:30

Betûtészta Mesekönyvbolt, Budakeszi
2092 Budakeszi, Fõ utca 115.

Illusztrátorok mutatják be a különbözõ rajztechnikákat

Ilyen már volt, de ilyen mégsem volt! Tavaly elõtt kezdtük nagy sikerû egyéves foglalkozás-sorozatunkat, melyben kortárs illusztrátoroktól tanulhatnak a rajzolni, festeni, szobrászkodni a gyerekek.

Ki jön az idei tanévben? Baranyai András (Csoda és Kósza), Szalma Edit (Trapp) és Simonyi Cili (Maléna kertje). Minden órán jelen lesz Gyõrfy Csaba tanár úr, és egy hónapban egy foglalkozást teljes egészében õ vezet. Csaba festette a "Vége" feliratot a Betûtésztában, a gumimacis lámpa, a spulni asztal és székek is keze munkái.

Három harmadra osztva az évet, minden hónapban az egyik illusztrátor lesz a fõszereplõ, a másik két illusztrátor és Csaba is belecsöppen az õ világába, vetésforgóban váltva egymást, keddenként összedolgoznak.

Az elsõ harmadban a téma: Szalma cirkusz. Szalma Edit grafikus hat éven át készítette a Fõvárosi Nagycirkusz plakátjait, a Nemzetközi Cirkuszfesztivál logóját és szóróanyagait, ráadásul a Cinóber Cirkusz macskái is az õ ecseteibõl keltek életre, a Trapp címû könyve is cirkuszi témájú. A cirkuszok világát fedezzük fel Edittel, és a többiekkel.

Baranyai András cirkuszi kalapokba rejt különbözõ külsõ-belsõ tulajdonságokat, a kihúzott jellemzõk alapján rajzolhattok majd cirkuszi figurákat, mutatványosokat, nézõket. Hogy néz ki mondjuk egy bajuszos-nyúl-mosogatás közben, vagy amikor egy kancsal- késdobáló-fagyizik? - Lerajzoljuk!
KĂ©szĂ­tĂĽnk leporellĂłt, meghĂ­vĂłt, jegyet.

Edittel térbeli figurákat papírból, paravánt, és plakátot készítünk.
Cilivel, montázsolni fogunk, egy igazi cirkuszi karaván fog összeállni, Cili beveti Ruandában szerzett tudását is, afrikai technikákat hoz a porondra.
De mit ér a sok nézõ, mutatványos, bohóc, ha nincsen cirkuszi sátruk? Szerencsére itt van nekünk Csaba tanát úr, aki segít majd, hogy otthonra találjanak a cirkusz szereplõi. Csaba megismertet a cirkusz világával, a szünetben cirkuszi filmekbe nézünk bele, megismerjük a cirkuszt, mint témát a festészetben,
Gyertek ti is, hogy együtt keltsük életre saját cirkuszunkat!

Nyomd-a-festéket minden kedden 16 órától!

A kétórás foglalkozás díja:
1500Ft/a alkalom (bérletes ár), vagy 1800Ft, ha alkalmi jegyet vásárolsz.

A Nyomd a festéket illusztrátor foglalkozásokra jelentkezni az info@betuteszta.com email címen vagy személyesen tudtok.

Szeptember 10-én 16 órától Baranyai Andris és Csaba várja az érdeklõdõket egy kedvcsináló, ingyenes bemutatkozó órára!

Ha híres illusztrátor leszel Te is, vagy rajztanár, reklámgrafikus, vagy ez lesz a kedvenc hobbid, akkor nagyon fogunk örülni, hogy talán itt szeretted meg ezt a csodálatos kifejezésmódot, itt ügyesedtél. Nagyon emberi, hihetetlen tehetséges illusztrátorokkal szeretnénk neked ehhez kedvet csinálni!

Gyertek ti is, hogy együtt keltsük életre saját cirkuszunkat!

A Nyomd a festéket illusztrátor foglalkozásokra jelentkezni az info@betuteszta.com email címen vagy személyesen tudtok.

Idõpont: Minden kedden 16.00-17.30

A két órás foglalkozás bérletes ára: 1500 Ft/alkalom, jegyár: 1800 Ft

A programváltoztatás jogát fenntartják a szervezők, ezért az egyszervolt.hu nem vállal felelősséget.

Ezen a címen küldhetsz nekünk programajánlatot: programajanlo@egyszervolt.hu | Kérésre küldhetünk egy linket, mellyel közvetlen is feltölthetsz hozzánk programokat | Csak szöveges formátumban érkező programot tudunk használni, nincs módunk képről szöveget beszedni! | Az esemény előtt 4-7 nappal előbb küldd el az ajánlatot!